08 sep 2004 02:00

ZKH Prins Filip en Eerste Minister Verhofstadt openen OVSE-Conferentie op 13.09.2004

ZKH Prins Filip en Eerste Minister Guy Verhofstadt zullen op 13 september de 2e Conferentie van de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) over "Tolerantie en strijd tegen het racisme, xenofobie en discriminatie" openen in het tentoonstellingspark op de Heysel.

ZKH Prins Filip en Eerste Minister Guy Verhofstadt zullen op 13 september de 2e Conferentie van de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) over "Tolerantie en strijd tegen het racisme, xenofobie en discriminatie" openen in het tentoonstellingspark op de Heysel.

!!! OPGELET : AFSLUITING ACCREDITATIES VRIJDAG 10 SEPTEMBER !!! Brussel, 8 september 2004 ZKH Prins Filip en Eerste Minister Guy Verhofstadt zullen op 13 september de 2e Conferentie van de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) over "Tolerantie en strijd tegen het racisme, xenofobie en discriminatie" openen in het tentoonstellingspark op de Heysel. Net zoals tijdens de eerste gelijkaardige conferentie te Wenen (09/2003) en de recente OVSE conferentie te Berlijn over het antisemitisme zal de civiele maatschappij (NGO's, Kerken,...) zeer nauw betrokken worden bij de werkzaamheden die ongeveer 700 personen zal verenigen. Deze tweedaagse conferentie die doorgaat op uitnodiging van Minister van Buitenlandse Zaken Karel De Gucht zal belangrijke persoonlijkheden de kans geven zich over deze problematiek te buigen, die jammer genoeg zeer actueel is. Zo zullen ZKH Prins El Hassan van Jordanië en ZAH de Grieks-orthodoxe Patriarch Bartholomeos de openingssessie toespreken, die gevolgd zal worden door voltallige vergaderingen en werkgroepen, alsook door verschillende evenementen die in marge van de conferentie zullen georganiseerd worden door lidstaten en door NGO's. De behandelde onderwerpen zijn er ondermeer de discriminatie tegenover ingeweken werkernemers of over de rol van regeringen en van de civiele maatschappij in de strijd tegen onverdraagzaamheid. Bij de evenementen in marge gaat het onder andere over de situatie van de Roma en de Sinti; of over de rol die het internet kan spelen in de promotie van de verdraagzaamheid (opvolging van de bijeenkomst te Parijs in juni 2004). DE GEACCREDITEERDE PERS WORDT UITGENODIGD OM DEEL TE NEMEN AAN HET GEHEEL VAN DE ACTIVITEITEN; DE SPECIFIEKE MEDIA ASPECTEN BETREFFEN EEN FOTO-MOMENT BIJ DE AANKOMST VAN DE VIP'S (MAANDAG OM 9u00, AFSPRAAK BEELDPERS BIJ DE INGANG VAN HET PERSCENTRUM OM 8u30) EN EEN PERSCONFERENTIE VAN HET BULGAARSE OVSE-VOORZITTERSCHAP EN VAN BELGIE OP HET EINDE VAN DE WERKZAAMHEDEN (DINSDAG OM 13u30 IN DE CONFERENTIEZAAL NR 2). EEN PERSCENTRUM IS VOORZIEN. ACCREDITATIE IS ONONTBEERLIJK. Accreditatie : http://www.osce.org/documents/cio/2004/07/3393_en.pdf Programma : http://www.diplomatie.be/nl/press/homedetails.asp?TEXTID=23809 Background : http://www.osce.org/documents/cio/2004/07/3334_en.pdf NGO's : http://www.osce.org/documents/cio/2004/07/3259_en.pdf