11 okt 2013 10:34

De eerste drie laureaten van het Belgian National Trainee Programme beginnen aan hun stages bij ESA. Hoog tijd om de nieuwe lichting 2014 voor te bereiden !!

De eerste drie laureaten van het Belgian National Trainee Programme, dat aan jonge Belgische ingenieurs en wetenschappers de kans biedt om een stage te lopen in een operationele eenheid van ESA, worden er aan je voorgesteld in aanwezigheid van astronaut Frank De Winne en van Staatssecretaris voor Wetenschapsbeleid Philippe Courard.

Droom je van een stage bij het Europees Ruimtevaartagentschap?
Wil je weten hoe een satelliet gemaakt wordt?
Wil je een jaar met het hoofd in de ruimte en de sterren doorbrengen?

En ben je een jonge ingenieur of wetenschapper?
Kom dan naar het Planetarium in Brussel op 21 oktober om 10u00.

De eerste drie laureaten van het Belgian National Trainee Programme, dat aan jonge Belgische ingenieurs en wetenschappers de kans biedt om een stage te lopen in een operationele eenheid van ESA, worden er aan je voorgesteld in aanwezigheid van astronaut Frank De Winne en van Staatssecretaris voor Wetenschapsbeleid Philippe Courard. Dit is het resultaat  van een overeenkomst tussen BELSPO en ESA om carrières in de ruimtevaartsector te promoten.
 

Programma:

  • 10:00  Welkomstwoord en inleiding door Frank De Winne
  • 10:15  Toespraak van de Staatssecretaris Philippe Courard
  • 10:25  De 3 trainees worden voorgesteld
  • 10:30  Ondertekening van een charter (de 3 trainees engageren zich om tijdens en na    deze stage wetenschappelijke, technische & ruimtevaartcarrières te promoten)
  • 11:00  « How to apply for the National Trainee Programme at ESA », presentatie door  beSPACE, the community of young space enthusiasts in Belgium.
     

Contactpersoon:

Federaal Wetenschapsbeleid
Emmanuelle Courthéoux
0478/45.58.63