17 okt 2018 17:49

Persbericht : Survival of the fittest in de digitale wereld: Dienstverlening, een recht?

Studievoormiddag « Digitale inclusie, empowerment en competenties », georganiseerd in het kader van het onderzoeksproject IDEALiC gefinancierd door het Federaal Wetenschapsbeleid (BELSPO – BRAIN-be)

Digitale media zijn niet meer weg te denken uit  ons dagelijks leven. Zowel privaat als publiek krijgen we steeds vaker te maken met digitale diensten. Het gebruik van computers, smartphones, tablets en andere digitale toestellen wordt hoe langer hoe meer een noodzakelijk iets om onze basisrechten met betrekking tot huisvesting, onderwijs of gezondheid te verzekeren. Een aanzienlijk deel van de bevolking is echter niet mee met deze digitaliseringsgolf en dreigt zichzelf buiten de maatschappij te zetten.

Het federaal project IDEALiC (www.idealic.be) onderzoekt het e-inclusiebeleid en -veld in België en gaat na wie er uit de digitale boot dreigt te vallen en welke oplossingen nodig zijn. Het project wordt geleid door de onderzoeksteams Imec-SMIT-VUB en CIRTES-UCL & FTU, en wordt gefinancierd door het BRAIN-be programma van de POD Federaal Wetenschapsbeleid (BELSPO).

Op 25 oktober 2018 organiseert het onderzoeksteam van het project IDEALiC (http://www.belspo.be/belspo/brain-be/themes_5_Social_nl.stm#IDEALiC) een studie-voormiddag over het thema Digitale inclusie, empowerment en competenties. Tijdens deze voormiddag worden de resultaten van verschillende onderzoeken voorgesteld en krijgt u meer inzicht in de impact en uitdagingen van digitalisering op het recht op dienstverlening in onze samenleving.

 

Het onderzoeksteam IDEALiC nodigt u van harte uit om de studievoormiddag bij te wonen die doorgaat bij BELSPO.

Datum: 25 oktober 2018, 9u15 – 13u00

Locatie: BELSPO – Louizalaan 231, 1050 Elsene - Zaal A-B-C (gelijkvloers)

Lees meer over het programma: https://www.idealic.be/conference-25-10

Voor meer inlichtingen kan u ons contacteren via info@idealic.be