03 apr 2014 17:00

Internationale evenementen in België en in Brussel

Voor Eerste Minister Elio Di Rupo illustreren de internationale evenementen van de laatste twee weken dat België en Brussel een essentiële plaats innemen op de internationale scène.

Ons land ontving op veertien dagen tijd een ongezien aantal staatshoofden en regeringsleiders uit de hele wereld. Zo waren er de Europese Raad op 20 en 21 maart laatstleden, het bezoek van de Amerikaanse President op 25 en 26 maart, het bezoek van de Chinese President van 30 tot 1 april, het bezoek van de Secretaris-Generaal van de Verenigde Naties van 1 tot 3 april, de Conferentie ter preventie van genocide, en de EU-Afrikatop waaraan gisteren en vandaag meer dan 90 staatshoofden en regeringsleiders deelnamen.

Deze evenementen dragen volop bij tot de internationale uitstraling van ons land en zijn hoofdstad.

De Eerste Minister wenst alle overheden en veiligheidsdiensten van ons land te feliciteren en hartelijk te bedanken om al deze evenementen in goede banen te leiden. Ons land blijkt eens te meer in staat te zijn om evenementen van internationale omvang in optimale omstandigheden te organiseren.

Elio Di Rupo wil ook alle inwoners en pendelaars bedanken voor hun geduld wanneer ze op sommige momenten geconfronteerd werden met ongemakken of verkeershinder.