23 mrt 2009 19:00

Karel De Gucht blij met de prestaties van het SOLVIT centrum in België

Vicepremier en Minister van Buitenlandse Zaken Karel De Gucht is blij met de goede prestaties van het SOLVIT centrum in België zoals blijkt uit het net gepubliceerde rapport over 2008.

Vicepremier en Minister van Buitenlandse Zaken Karel De Gucht is blij met de goede prestaties van het SOLVIT centrum in België zoals blijkt uit het net gepubliceerde rapport over 2008.

Karel De Gucht blij met de prestaties van het SOLVIT centrum in België Brussel, 23 maart 2009 Vicepremier en Minister van Buitenlandse Zaken Karel De Gucht is blij met de goede prestaties van het SOLVIT centrum in België zoals blijkt uit het net gepubliceerde rapport over 2008. Met een behandelingstijd van 43 dagen en een succes score van 90% (te vergelijken met 55 dagen en 70% in 2007) behoort het Belgische centrum tot de meest efficiënte in Europa. België neemt ook de 9e plaats op 30 in het aantal behandelde zaken. Door een efficiënte samenwerking met de Belgische administraties slaagt het centrum erin die vlotte werking te waarborgen, zo blijkt uit het jaarrapport. De Minister benadrukt het belang van SOLVIT bij het afdwingen van respect voor Europese wetgeving: "Tegen de achtergrond van de globale economische crisis blijft het essentieel dat we de goede werking van de interne markt waarborge. Het SOLVIT netwerk reikt snelle en concrete oplossingen aan voor problemen van Europese burgers en bedrijven die het gevolg zijn van de toepassing van Europese wetgeving door de overheid. SOLVIT centra zijn aanwezig in elke EU lidstaat en maken deel uit van de nationale administraties. Dit laat hen toe snelle en pragmatische oplossingen uit te werken. Het SOLVIT netwerk heeft 1000 gevallen behandeld in 2008, wat een toename is met 22%, terwijl de score van opgeloste gevallen hoog blijft met 83% opgeloste gevallen. Voor meer informatie over het functioneren van SOLVIT kan U het 2008 raadplegen: - http://ec.europa.eu/solvit/site/docs/solvit2008_report_en.pdf