14 feb 2009 19:00

Mensenrechtenactiviste Alison Des Forges bij slachtoffers vliegramp in Buffalo

De Minister van Buitenlandse Zaken, Karel De Gucht, wenst zijn medeleven uit te drukken aan de familieleden van de slachtoffers van de vliegramp in Buffalo, New York.
Eén van de slachtoffers is Alison Des Forges, mensenrechtenactiviste die voor de organisatie Human Rights Watch al jaar en dag met een opmerkelijke gedrevenheid pleitbezorgster was van de bescherming van de bevolking in de Grote Meren regio.

De Minister van Buitenlandse Zaken, Karel De Gucht, wenst zijn medeleven uit te drukken aan de familieleden van de slachtoffers van de vliegramp in Buffalo, New York. Eén van de slachtoffers is Alison Des Forges, mensenrechtenactiviste die voor de organisatie Human Rights Watch al jaar en dag met een opmerkelijke gedrevenheid pleitbezorgster was van de bescherming van de bevolking in de Grote Meren regio.

Brussel, 14 februari 2009 De Minister van Buitenlandse Zaken, Karel De Gucht, wenst zijn medeleven uit te drukken aan de familieleden van de slachtoffers van de vliegramp in Buffalo, New York. Eén van de slachtoffers is Alison Des Forges, mensenrechtenactiviste die voor de organisatie Human Rights Watch al jaar en dag met een opmerkelijke gedrevenheid pleitbezorgster was van de bescherming van de bevolking in de Grote Meren regio. De Minister herinnert er aan dat Mevr Des Forges eind vorig jaar in New York deelnam aan een door België georganiseerd forum over de situatie in Oost-Congo, en er met haar bevlogen tussenkomst mee toe bijdroeg de daar heersende humanitaire crisis onder de aandacht van de VN-veiligheidsraad te brengen. "Ik wens mijn deelneming uit te drukken aan de nabestaanden van mevr Des Forges, en aan HRW. Laat ons hopen dat haar leven en werk tot inspiratie mag dienen voor andere voorvechters van de mensenrechten", aldus de Minister.