24 okt 2014 17:33

PERSUITNODIGING: Alexander De Croo bezoekt VN-dorp in Brussel naar aanleiding van Dag van de Verenigde Naties - 26/10/2014, 11.30 uur

Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo bezoekt zondag het VN-dorp op de Grote Markt in Brussel naar aanleiding van de Dag van de Verenigde Naties.

Mevr. Barbara Pesce-Monteiro, Hoofd van het United Nations Development Programme in Brussel, zal minister De Croo rond 11.30 uur ontvangen en begeleiden. Afsluiter is een bezoek aan de stand van de FOD Buitenlandse Zaken en Ontwikkelingssamenwerking.

Groene steden

Dit jaar staat de Dag van de VN in het teken van "Green Cities”. Op de Brusselse Grote Markt vind je zondag verschillende stands over de activiteiten van de Verenigde Naties. Het evenement wordt georganiseerd door de Stad Brussel, het Regionaal Informatie Centrum van de VN voor West-Europa (UNRIC) en het United Nations Global Compact (UNGC). Ook de FOD Buitenlandse Zaken en Ontwikkelingsssamenwerking is aanwezig.

Insectentapas, composteren en energie besparen

Bezoekers met een kleine honger kunnen onder meer de ‚duurzame voedselhoek’ bezoeken en insectentapas proeven. Ook zijn er workshops voor kinderen over composteren, recyclage en stedelijke mobiliteit, een fototentoonstelling en een infostand over energiebesparing.

Praktisch

Zondag 26 oktober 2014, 11.30 uur - Grote Markt, Brussel