15 jun 2015 16:34

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand,…

Op 20 mei vond de Algemene Vergadering van de Hoge Gezondheidsraad plaats met als thema “Spiegeltje, spiegeltje aan de wand,…- cosmetische en esthetische behandelingen doorgelicht”.

 

Ministers Maggie De Block en Kris Peeters

We hadden het genoegen om niet één maar twee ministers te mogen verwelkomen. Minister Maggie De Block benadrukte als minister van Volksgezondheid haar waardering voor de goede onderlinge samenwerking, essentieel om de hervormingen op het gebied van volksgezondheid aan te pakken. Ook minister Kris Peeters, als minister van Economie en Consumenten, pleit voor een nauwere samenwerking gezien de adviezen van de Hoge Gezondheidsraad meer en meer raakvlakken hebben met socio-economische thema’s.

 

Presentatie Dr. Ivar van Heijningen

Hoofdspreker en plastisch chirurg Dr. Van Heijningen gaf een boeiende lezing over de plaats van schoonheid in onze samenleving. Zijn presentatie kreeg de hoogste score in de tevredenheidsenquête die op het einde werd gerealiseerd.   

 

Interactief debat

Het expertenpanel bestond uit prof. Jacques De Mol,  prof. Albert De Mey, prof. Olivier Vanhooteghem, prof. Hilde Beele, dr. Ivar van Heijningen, Karine Pasteels, Vanessa Binamé, Nadine Salembier, John Boeckx en dr. Johan Snauwaert. Samen met het publiek bogen zij zich onder vorm van een interactief debat met elektronische stemming over enkele adviezen: psychologische aspecten van cosmetologie, lipolyse, fish pedicure, PIP-implantaten, tooth bleaching, kleurlenzen, tatoeageproducten, melanotan en UV-stralen.

 

Laureaat Alexander van Nuijs

Ook de presentatie van de laureaat van de HGR Prijs “Wetenschap & Gezondheid” viel in de smaak. Alexander van Nuijs kreeg een bedrag van 4000 € toegekend voor zijn proefschrift “Wastewater analysis as complementary approach for estimating illicit drug consumption in the general population”.

 

 

Meer informatie en de presentaties zijn te vinden op de website van de Hoge Gezondheidsraad:

http://tinyurl.com/HGR-AV2015.

 

Voor meer informatie kunt u zich wenden tot:

Lee Wendy, tel: 02/524.91.69, GSM: 0477/98.01.02, e-mail: wendy.lee@gezondheid.belgie.be

 

De website van de Hoge Gezondheidsraad: www.hgr-css.be