16 sep 2024 09:47

Uitnodiging persconferentie: geestelijke gezondheidszorg voor asielaanvragers

Asielaanvragers lopen een groter risico op psychische problemen door diverse kwetsbaarheidsfactoren vóór, tijdens en na hun migratietraject. De verschillende overheden in België moeten deze kwetsbaarheden erkennen en maatregelen nemen voor een betere geestelijke gezondheidszorg tijdens de asielprocedure. Niet-begeleide minderjarigen verdienen daarbij extra aandacht. Investeren in de mentale gezondheid vanaf aankomst is cruciaal voor een goede integratie in en participatie aan de Belgische samenleving. In zijn nieuwste advies doet de Hoge Gezondheidsraad concrete aanbevelingen om de huidige tekortkomingen aan te pakken.

Ter ondersteuning van dit nieuwe adviesrapport organiseert de Hoge Gezondheidsraad op dinsdag 17 september 2024 om 11u een persconferentie, waarin de wetenschappelijke experts de aanbevelingen zullen toelichten. Daarna bestaat de mogelijkheid om bijkomende vragen te stellen en/of interviews af te nemen.

Twee mensen van verschillende etniciteiten schudden elkaar de hand, wat wederzijds respect en verbinding symboliseert.

Wanneer? Dinsdag 17 september 2024 om 11u.
Waar? Galileelaan 5, 1210 Brussel, zaal 00.A.2 (Fúlì)

Bent u er graag bij? Gelieve uw komst te bevestigen aan Sofie Verdoodt per telefoon (+32478731183) of per e-mail (sofie.verdoodt@health.fgov.be).