20 dec 2023 12:00

Uitnodiging persconferentie: RSV-preventie bij baby’s

RSV (respiratoir syncytieel virus) is de belangrijkste oorzaak van lagere luchtweginfecties bij baby’s jonger dan één jaar. Elke winter weer zet het een enorme druk op het zorgsysteem in België. In de loop van 2024 verschijnen twee nieuwe preventiemiddelen op de Belgische markt om dit virus te bestrijden: een vaccin dat tijdens de zwangerschap wordt toegediend en een nieuw monoklonaal antilichaam dat bij het kind wordt toegediend. Beiden zijn veilig en effectief. De Hoge Gezondheidsraad beveelt dan ook hun gebruik bij zwangere vrouwen en zuigelingen aan van zodra ze beschikbaar zijn. In afwachting van verdere gegevens, laat de Hoge Gezondheidsraad de keuzevrijheid voor het vaccin of het antilichaam bij zorgverleners en ouders.

Ter ondersteuning van dit nieuwe advies organiseert de Hoge Gezondheidsraad op donderdag 21 december 2023 om 14u een online persconferentie, waarin de wetenschappelijke experts de aanbevelingen zullen toelichten. Daarna zal de mogelijkheid bestaan om bijkomende vragen te stellen en/of interviews af te nemen.

houten blokken met de letters rsv

Wanneer? Donderdag 21 december 2023 om 14u.
Waar? Online (Microsoft Teams)

Bent u er graag bij? Gelieve uw komst te bevestigen aan Sofie Verdoodt per telefoon (+32478731183) of per e-mail (sofie.verdoodt@health.fgov.be). U ontvangt vervolgens de link naar de persconferentie.