25 mrt 2015 17:03

FAMIFED neemt deel aan de DUOdag en steunt mensen met een handicap!

Op donderdag 26 maart, gaat de allereerste nationale editie van Duoday door. Met haar deelname aan deze actie toont FAMIFED dat ze zich bewust is van het belang van de integratie van mensen met een handicap. Tegelijk moedigt ze dit bewustzijn ook bij anderen aan, dat een handicap geen obstakel hoeft te zijn bij het werk.

FAMIFED, Federaal agentschap voor Kinderbijslag, verwelkomt 26 maart een aantal gehandicapten in het kader van het project DuoDay. Dat project is georganiseerd door vier actieve instellingen voor de integratie en het welzijn van personen met een handicap : AWIPH, GTB, PHARE en DPB. DuoDay nodigt bedrijven uit om voor één dag een duo op te zetten tussen een persoon met een handicap en een medewerker. FAMIFED creëerde zo 6 duo's: Jérome (Post), Abdoul (HR), Monique (Mess) en Mieke (Onthaal) evenals Sandro (PB van Charleroi) en Catherine (PB van Luik) krijgen de kans om onder begeleiding van een FAMIFED-medewerker de dagelijkse taken van FAMIFED te leren kennen en er actief aan deel te nemen.

Sandro krijgt een plaats in het team van Charleroi. Hij zal er verscheidene administratieve taken uitvoeren zoals het telefoon- en postbeheer, de overdracht van dossiers, het opstellen van registers, enz. Mieke zal in Brussel de bezoekers ontvangen en hen aan het onthaal van de kantoren inschrijven. Op deze manier kan iedereen een beroep ontdekken en zijn vaardigheden  ontplooien.

Met haar inzet voor een dergelijk project en door voortdurend 'best practices' uit te wisselen, profileert FAMIFED zich als een instelling die zich bewust is van haar maatschappelijke verantwoordelijkheid. Het Agentschap ondersteunt zo ook de ontwikkeling van een diversiteitsbeleid op het federale niveau.

Wilt u meer weten over deze actie?

- www.duoday.be

- Federaal agentschap voor de kinderbijslag (FAMIFED) : www.famifed.be

- Agence Wallonne pour l'Intégration des Personnes Handicapés (AWIPH) : www.awiph.be

- de Gespecialiseerde trajectbegeleiding en -bepaling van personen met een arbeidshandicap (GTB) : www.gtb-vlaanderen.be

- Personne Handicapée Autonomie Recherchée (PHARE) : http://phare.irisnet.be

- Dienststelle für Personen mit Behinderung (DPB) : www.dpb.be

Contactpersonen:

  • Joke VERBEEK (NL), dienst Communicatie: 02-237 25 42
  • Muriel DUBROWSKI (FR), SPOC diversiteit: 02/237 25 20