30 jan 2018 10:35

"Geen einde, maar een nieuw begin"

Op maandag 29 januari 2018 ontvangt Tania Dekens, administrateur-generaal van FAMIFED (Federaal Agentschap voor de Kinderbijslag), de prijs van Overheidsmanager van het Jaar 2017. De jury van VVBB (Vlaamse vereniging voor Bestuur en Beleid) prijst Tania Dekens in het bijzonder voor de proactieve en dynamische manier waarop ze FAMIFED ondersteunt en begeleidt doorheen de regionalisering van de kinderbijslag zoals beschreven in de 6de Staatshervorming.

De jury van VVBB heeft Tania Dekens uitverkozen op basis van criteria als intern management, leiderschap, strategische visie, veranderingsmanagement en een constructieve samenwerking met verschillende spelers. Deze en andere kwaliteiten maken van Tania Dekens de inspirerende leidersfiguur die nodig is aan het hoofd van FAMIFED, een overheidsorganisatie die voor een enorme omwenteling staat. Immers, als gevolg van de zesde staatshervorming, wordt het beheer van de kinderbijslag uiterlijk op 1 januari 2020 overgedragen naar de deelentiteiten (de Vlaamse gemeenschap, het Waals gewest, de Gemeenschappelijke gemeenschapscommissie in Brussel en de Duitstalige gemeenschap).
Dat is een uitdaging van formaat. Ondanks de hindernissen gelinkt aan deze verandering, slaagt Tania erin om de organisatie draaiend te houden. Ze zal ook nooit de belangen van haar medewerkers uit het oog verliezen. Dankzij haar participatieve leidersstijl kan ze hen blijven motiveren: "De medewerkers zijn het schip en ik sta aan het roer. Het is alleen samen met mijn medewerkers dat ik dit verhaal tot een goed einde kan brengen en alles op alles zet om ervoor te zorgen dat de Belgische gezinnen tijdig, correct en zonder onderbreking hun kinderbijslag krijgen."
Onder de leiding van Tania Dekens ontving FAMIFED in 2015 de prijs van Overheidsorganisatie van het jaar (Vlaamse Vereniging voor Bestuur en Beleid – VVBB).

 

Interesse om een interview af te namen van Tania Dekens, neem contact op met:
- Joke Verbeek (02 237 25 42) - NL
- Pascale Megal (02 237 20 30) - FR