04 dec 2014 11:53

FAMIFED nodigt de wereld uit !

Op 4 december 2014 organiseert de federale overheid voor het tweede jaar op rij een Federale Dag van de Diversiteit. FAMIFED, het Federaal agentschap voor de kinderbijslag, neemt actief deel aan dit initiatief met een internationale dessertenmarkt "1001 Desserts". Alle collega's zijn uitgenodigd om een dessert eigen aan hun regio of land van herkomst te maken. FAMIFED ziet met haar deelname een kans om te tonen hoe ze begaan is met de culturele identiteit.

Het initiatief van de 'Federale dag van de Diversiteit' wordt ondersteund door het netwerk federale diversiteit en is gecoördineerd door de FOD P&O. Dit jaar staat de dag in het teken van het thema 'culturele diversiteit'.
Concreet, op 4 december 2014, tijdens de Markt "1001 Desserts", maken en proeven de medewerkers bij FAMIFED desserts van over de hele wereld: pompoentaart (USA), Dendermondse vlaaien, Marokkaanse koekjes, baisers de Namur etc. De opbrengst van de actie gaat naar een goed doel dat zich inzet voor kinderen in armoede.
Met deze actie  wil FAMIFED benadrukken hoe belangrijk het is om culturele verschillen te respecteren tussen collega's, partners en burgers. De federale administratie is divers. Elke culturele identiteit staat voor culturele rijkdom en is steeds een waardevolle aanvulling voor de bedrijfscultuur.
 

En in 2015…
FAMIFED zal actief meewerken aan de ontwikkeling van een diversiteitspolitiek voor alle openbare instellingen van sociale zekerheid (OISZ). Daardoor gaan we nog andere concrete acties ondersteunen. FAMIFED kan zo ook 'best practices' uitwisselen.
Voor meer informatie over de diversiteitspolitiek bij de federale administratie: raadpleeg Fedweb

 

Contactpersonen
Pascale Megal: 0474/853292 - pascale.megal@famifed.be
Joke Verbeek: 0471098094 - joke.verbeek@famifed.be