03 jun 2016 15:25

FAMIFED op het podium met "meest IT-connected overheidsproject"

Tijdens  de PUBLICA Night op dinsdag 2 juni 2016, georganiseerd in het kader van de eerste editie van de PUBLICA-beurs voor beleidsmakers, heeft FAMIFED , Federaal agentschap voor de kinderbijslag, een prijs gewonnen in de categorie "meest IT-connected overheidsproject".

De jury beloont FAMIFED voor zijn enthousiasme in de ontwikkeling van innovatieve projecten  ten dienste van de gezinnen. Het project e-services, voorgesteld door het Agentschap, wil via een online portaal de dienstverlening nog toegankelijker maken voor de mensen. Via het systeem heeft het gezin immers online een beveiligde toegang tot het kinderbijslagdossier.

In het kader van dit project zijn al verschillende functionaliteiten ontwikkeld voor de burger: bv. het opvragen van betaalattesten, de aanvraag en verzending van elektronische documenten, ondertekenen van elektronisch verstuurde documenten, enz.

"Het project e-Services wil praktische, eenvoudige en efficiënte oplossingen vinden om de kwaliteit van de informatie-uitwisseling tussen FAMIFED en de sociaal verzekerde te verbeteren."

Sinds de lancering van myFAMIFED op 31 juli 2015 hebben 22.129 personen zich ingelogd en zijn er 9.999 acties (aanvraag attesten en geboortebewijs, wijziging gegevens, enz.) uitgevoerd: bv. 2.036 adreswijzigingen die de dossierbeheerder niet zelf heeft moeten doen. De tool is ook beschikbaar via een mobiele applicatie die sinds 2016 al door 223 mensen is gebruikt.

Als Overheidsorganisatie van het Jaar 2015 wil FAMIFED een voorbeeld stellen voor de ontwikkeling van interactieve tools om de dienstverlening aan de gezinnen te verbeteren.

Via E-services hebben de gezinnen meer autonomie in het beheer van de gegevens van hun kinderbijslagdossier waardoor de dossierbeheerders bij FAMIFED  meer tijd hebben voor complexe gezinssituaties.

Contactpersonen :

  • Pascale Mégal (FR) : 0474 85 32 92
  • Joke Verbeek (NL) : 0471 09 80 94