28 jan 2016 11:03

Feest voor de kinderen van vluchtelingen bij FAMIFED

Woensdag 27 januari hebben een honderdtal kinderen uit verschillende asielzoekerscentra een bezoek gebracht aan FAMIFED, het Federaal agentschap voor de kinderbijslag, waar een groot feest voor hen werd georganiseerd.

Ze heten Rahna, Afrah, Bernarda, Mohamed,… Ze hebben de leeftijd om te spelen, te dromen en te leren. De leeftijd om te hopen !

De kinderen zijn nu echter in een onbekend land, waar de mensen hun taal niet spreken, met ouders die alles verloren hebben, afgesneden van hun roots.

De medewerkers van FAMIFED hebben deelgenomen aan een collecte ten voordele van de kinderen van vluchtelingen. Dankzij hun vrijgevigheid heeft het Agentschap een recreatieve namiddag kunnen organiseren voor een honderdtal kinderen uit Syrië, Oekraïne, Irak, Afghanistan, Tsjetsjenië … FAMIFED heeft een gelegenheid gecreëerd waar kinderen samen met hun ouders de moeilijke momenten die ze hebben doorstaan, voor even konden vergeten.

Het initiatief van FAMIFED kadert in een algemene zorg om het welzijn van ieder kind en in de maatschappelijke rol die het Agentschap voortdurend vervult.