06 mrt 2013 15:16

KIDS IN AMERICA! - Gezinszondag in het Jubelparkmuseum

Ontdek in één dag, op één plaats een uitgestrekt en gevarieerd werelddeel: Amerika van pool tot pool. Op zondag 17 maart staat het Jubelparkmuseum helemaal in het teken van de precolumbiaanse culturen van Noord-, Midden- en Zuid-Amerika tijdens het gezinsfeest ‘Kids in America!’.

Met activiteiten voor de kleinsten, workshops voor jongeren vanaf 12 jaar, rondleidingen voor families en verhalen in een tipi, een fotowedstrijd – Picture it!*, een uniek concert en nog veel meer is er voor iedereen wat leuks te ontdekken. De indrukwekkende verzameling Amerika inspireert een kleurrijk en gevuld programma.

Native American Style vormt een geheel van inloopateliers waar je met originele materialen dromenvangers kan maken, een zandtapijt kan strooien net als de Navajo, veren- en andere tooien ontwerpen zoals de indianen uit het Amazonegebied of een plastic pow wow-pak, woltapijtjes maken zoals de Huichol, of jouw stukje van een heel hoge totempaal kan bouwen.

In een workshop textiel maak je aaibare cactussen en pimp je pelsjagersmutsen, en de workshop percussie initieert je in de fascinerende klanken van de triangel, cachichis en cajon. In een kleiworkshop tover je zoals de Nasca met verschillende tinten klei een beeldrijk decor op een vaas of boetseer je een ‘false faces’ masker.

Het trio Nahui Ollin geeft een bijzonder concert/demonstratie met muziek geïnspireerd door de cultuur van de Azteken en Maya op instrumenten gemaakt van schildpaddenschild, schelp, been en huid. De dag wordt feestelijk afgesloten met een concert door het Trio Amalgama.

*Kom verkleed als indiaan van de Vlakten, als Irokees, Navajo, Maya, Kayapo of Inca en poseer op je mooist voor een van onze Amerikaanse landschappen. Post je foto’s op onze Facebookpagina en de foto met de meeste ‘Vind ik leuk’-s wint een prijs!

Het volledige programma is beschikbaar op www.kmkg.be

Praktische inlichtingen

Kids in America ! – Feest in het museum

Jubelparkmuseum
Jubelpark 10
1000 – Brussel
+32 (0)2 741 72 11
www.kmkg.be  – info@kmkg.be

Openingsuren

zo 17/03/13
10:00 – 18:00

Tickets

€ 9 / € 8 / € 5,50 / € 4
gezinsticket € 22
(toegang museum + activiteiten incl.)

Meer informatie & reserveringen (noodzakelijk voor de workshops)

Educatieve en culturele dienst
+32 (0)2 741 73 03 – ecd@kmkg.be

Bereikbaarheid

Trein: Brussel Centraal (+ metro), Schuman of Merode
Metro: Schuman of Merode
Tram-bus: 22, 27, 61, 80, 81
Grote parking

Hapjes en drankjes in de bar.

Word fan van het Jubelparkmuseum op Facebook