20 feb 2013 17:46

Museum Night Fever: klank- en lichtspel in het Jubelparkmuseum!

Het Jubelparkmuseum maakt zich, in samenwerking met de Brusselse Museumraad, klaar voor een nieuwe editie van de Museum Night Fever, op 2 maart 2013. Op deze eerste zaterdag van maart stijgt naar jaarlijkse gewoonte de temperatuur in het museum dat zich voor een nacht graag laat inpalmen door jonge artiesten die er aan de slag gaan.

De editie van 2013 staat in het teken van het licht. De studenten van L’Ecole Supérieure des Arts Saint-Luc in Brussel laten hun creativiteit los op de zalen en collecties van het museum. Elf verrassende lichtinstallaties toveren de ruimtes en kunstwerken om tot iets nieuws. Resultaat: u ziet het museum zoals u het nog nooit zag!

Verder staat er ook live muziek en dans op het programma. Het ensemble Concertus incongruus brengt op de renaissance geïnspireerde polyfone muziek in de serene kloostergang van het museum. In de zaal van de precisie-instrumenten kunt u de elektroakoestische installatie van de Brusselse artiest Grégory Duby (K-Branding, Jesus is my Son) ontdekken. De dans en muziek (gongs en Tibetaanse klankschalen) van Ariane Chesaux en Virginie Verdier vormen een uitnodiging om het Tibetaanse universum gevoelsmatig te ervaren. Het publiek kan vertoeven te midden van hun performance: bewegend, zittend en zo lang als gewenst. En als klap op de vuurpijl brengt Redemptio om precies middernacht een mystiek spektakel dat de grenzen sloopt tussen oude religieuze gezangen en hedendaagse dans.

Museum Night Fever in het Jubelparkmuseum

Zaterdag 2/03/13
19:00 – 01:00

Jubelparkmuseum

Jubelpark 10
1000 Brussel
+32 (0)2 741 72 11
www.kmkg.beinfo@kmkg.be

Tarieven

MNF Pass te koop in alle deelnemende musea + FNAC + Visit Brussels + infokantoren BIP (Visit Brussels) + Toerisme Vlaanderen + Mediaheek ULB (campus Solbosch) + LAJ (Auberges de Jeunesse).
Online : www.museumnightfever.be ; www.fnac.be  ; www.visitbrussels.be
Met afterparty: € 13 (voorverkoop) / € 17 (dag zelf)
Zonder afterparty: € 8 (voorverkoop) / € 12 (dag zelf)

Bar met hapjes en drankjes

Meer info:

www.kmkg.be - www.museumnightfever.be

Repetitie van de voorstelling Redemptio toegankelijk voor de pers: za 02/03 – 11u (40’)