20 jan 2023 09:54

Minister Clarinval erkent de Koninklijke Unie van de floristen van België als bevoegde organisatie voor de eerste editie van de wedstrijd Eerste Meesterflorist van België

De Vice-eersteminister en minister van Middenstand en Kmo's, David Clarinval, heeft de aanvraag van de Koninklijke Unie van de floristen van België om de wedstrijd Eerste Meesterflorist van België  te organiseren in het kader van de officiële meesterschapswedstrijden. Met deze nieuwe wedstrijd voor floristen telt België nu zes meesterschapswedstrijden, naast de Eerste Kok, Eerste Beenhouwer, Eerste Kaasmeester, Eerste Maître d'Hôtel en Eerste Barista van België. De winnaars worden in de kijker gezet tijdens de tweejaarlijkse ceremonie van meesterschapswedstrijden, waarvan de volgende editie plaatsvindt op 22 april 2024.

"Ik ben bijzonder verheugd dat er een nieuwe meesterschapswedstrijd wordt georganiseerd. Het is bijzonder belangrijk de aandacht te vestigen op deze wedstrijden en hun winnaars, aangezien zij een prachtig voorbeeld zijn van de Belgische knowhow. Ik kan het alleen maar toejuichen dat de Eerste Meesterflorist van België aan deze lijst is toegevoegd. Wij hopen dat andere beroepen zullen volgen", legt minister Clarinval uit.

De wedstrijd wordt op nationaal niveau georganiseerd door de Koninklijke Unie van de floristen van België (KUFB).

Ook het wedstrijdreglement van de KUFB werd gevalideerd. De jury die de winnaars zal beoordelen is samengesteld uit vakgenoten, praktijkopleiders, een afgevaardigde van de minister en een vertegenwoordiger van de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO.

De wedstrijd is georganiseerd rond een reeks tests waarmee de kandidaten hun bloemistenvaardigheden, productkennis, handigheid en creativiteit kunnen tonen. De wedstrijd staat open voor alle zelfstandige floristen en floristen in loondienst.

Voor meer informatie over de wedstrijd en de voorwaarden voor deelname kunt u het wedstrijdreglement op internet raadplegen en contact opnemen met de KUFB.