27 jan 2015 13:30

Ook dit jaar zoekt FAMIFED de gezinnen op !

In 2015 zoekt FAMIFED, het Federaal Agentschap voor de Kinderbijslag, opnieuw de gezinnen op.

FAMIFED zal aanwezig zijn op een aantal beurzen voor toekomstige en jonge ouders :

  • Baby Days in Namen: zaterdag 31 januari en zondag 1 februari 2015,
  • Limburgs Babyweekend in Hasselt: zaterdag 31 januari en zondag 1 februari 2015,
  • Baby Days in Antwerpen: zaterdag 7 en zondag 8 februari 2015,
  • Baby Days in Luik: zaterdag 14 en zondag 15 maart 2015.

Jo Vandeurzen, Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin, zal trouwens onze beursstand op het Limburgs Babyweekend bezoeken.


Daarnaast zal FAMIFED op het einde van het jaar ook nog op 10 en 11 oktober 2015 op de Baby Days in Brussel aanwezig zijn.
Als moderne federale instelling wil FAMIFED er zijn voor de gezinnen. Door aan dergelijke evenementen deel te nemen kan het Agentschap haar diensten op verplaatsing aanbieden: medewerkers van FAMIFED die dagelijks de gezinnen telefonisch of via de verschillende communicatiemiddelen (website, Facebookpagina enz.) helpen zijn op de beurzen aanwezig om ze persoonlijk bij te staan en informatie te geven.


In de praktijk kunnen de (toekomstige) ouders op de stand van FAMIFED al hun vragen ter plaatse aan de dossierbeheerders  stellen: Welke kinderbijslagrechten zijn er? Wanneer en hoe moet het kraamgeld worden aangevraagd? Hoe worden de bedragen en de eventuele toeslagen berekend? enz. De politieke context en de hervorming van de kinderbijslag brengen daarnaast ook een behoorlijk aantal vragen met zich. De medewerkers van FAMIFED zullen ook dit jaar proberen om de gezinnen zo goed mogelijk te helpen.

Contact

Pascale MEGAL  (FR)  0474/85 32 92
Joke VERBEEK (NL)  0471/09 80 94

Links

http://www.babydays.be
http://www.limburgsbabyweekend.be/index.php