26 feb 2008 16:23

Statistiekportaal van de kinderbijslag

De Rijksdienst voor Kinderbijslag voor Werknemers stelt een nagelnieuwe toepassing voor: het Statistiekportaal van de kinderbijslag.
 
 

De Rijksdienst voor Kinderbijslag voor Werknemers stelt een nagelnieuwe toepassing voor: het Statistiekportaal van de kinderbijslag.

 

 

Het Statistiekportaal biedt vanaf de homepagina van de website www.rkw.be (onderste cirkel links onderaan) een gecentraliseerde toegang tot alle kinderbijslagstatistieken.

 

Hoeveel kinderen tussen 6 en 11 jaar gaven in 2006 recht op kinderbijslag? Of hoe evolueert het aantal rechtgevende kinderen in het stelsel van de gewaarborgde gezinsbijslag? Dankzij de vlotte navigatie krijgen de bezoekers van het Statistiekportaal in enkele muisklikken de gewenste grafiek of tabel op hun scherm.

 

Binnen het Statistiekportaal werden twee subportalen ontwikkeld: Dashboards en Interactief portaal.

In het Dashboardportaal heeft de surfer de keuze uit vijf rubrieken: Kinderen, Gezinnen, Fondsen, Stelsels en Uitgaven. Binnen die vijf rubrieken kan de bezoeker kiezen uit een overzicht van de tabellen en grafieken voor een bepaald jaartal (momenteel 2005 en 2006) of voor de langetermijnevolutie.

Voor de gevorderde gebruikers werd het Interactief portaal ontwikkeld, waar ze op basis van zelfgekozen criteria een ruim aanbod van tabellen kunnen opvragen.

 

 

Voor meer informatie over het statistiekportaal kunt u terecht bij:

Frederick Taveirne
Rijksdienst voor Kinderbijslag voor Werknemers

Dienst Research
Tel: 02-237 26 46
frederick.taveirne@rkw.fgov.be