21 mrt 2014 13:17

Welzijn en Gezondheid centraal bij RKW

 In tijden van ingrijpende veranderingen wil de Rijksdienst voor Kinderbijslag (RKW) het welzijn en het 'welvoelen' van zijn personeel in de kijker zetten. Hiertoe organiseert de  RKW een jaarvullend gezondheidsprogramma dat opstart met een Gezonde Week met tal van gratis activiteiten voor het personeel. RKW springt eruit als federale instantie die van zorg voor de werknemer een agendapunt maakt. 

De week van 24 tot 28 maart staat bij de Rijksdienst voor Kinderbijslag in Brussel en in de provinciale bureaus in het teken van de gezondheid en welzijn. Het is een manier om iedereen bewust te maken van een gezonde levensstijl op het werk en daarbuiten. RKW neemt het voortouw in dit project vanuit een oprechte zorg voor de gezondheid van zijn medewerkers. "In de context van de zesde staatshervorming en alle veranderingen die die met zich meebrengt, is de zorg voor onze werknemers essentieel."

Een week lang biedt RKW gratis fruit en biologisch fruitsap aan het personeel. Tijdens de middagpauze zijn er dagelijks workshops rond thema's als medisch toezicht in samenwerking met Dr. Marichal, dienstleider oncologie in kliniek Sint Jan. Ook Dr. Van de Casseye, voorzitter van de Belgische Cardiologische Liga komt langs. Daarnaast zijn er workshops over gezond eten en advies over diëten. Als afsluiter zal RKW vrijdag 28 maart tijdens een workshop van 10.000 stappen de benen strekken om het positieve effect van dagelijkse fysieke activiteit aan den lijve te ondervinden.

Deze Gezonde Week is slechts het begin van een jaarvullend gezondheidsprogramma bij RKW.

Contact

Joke Verbeek (NL)  - 0471 09 80 94

Pascale Mégal (FR)  - 0478 88 38 21