03 jan 2013 12:12

"1001 Gezinnen, het gezin in al haar vormen!": Een feestelijk en verhelderend weekend voor alle gezinnen!

Zich informeren, leren, debatteren, elkaar ontmoeten, van gedachten wisselen, zich vermaken met het hele gezin ! Voldoende mogelijkheden die een eerste salon “ 1001 Gezinnen, het gezin in al haar vormen” moet mogelijk maken dat wordt gehouden in het WEX (Marche-en-Famenne) tijdens het weekend van 26 en 27 oktober 2013.

Georganiseerd door het WEX onder impuls van de staatssecretaris voor Gezinnen, Philippe Courard zal het eerste salon toegankelijk zijn voor het grote publiek – voor kinderen tot grootouders, twee oudergezinnen, nieuw samengestelde gezinnen, talrijke gezinnen, één oudergezinnen,… : voor iedereen is er wat wils om naar de Ardennen af te zakken.

Gezinnen kunnen er op hetzelfde moment,

  • Antwoorden vinden op hun vragen door het ontmoeten van verschillende institutionele actoren, het verenigingsleven en de privé sector
  • Bespreken van kwesties die hen rechtstreeks raken
  • Een leuk moment beleven met het gezin in een feestelijke sfeer

De onderwerpen die aan bod komen zijn zij die de gezinnen dagelijks interesseren. We spreken ondermeer over het familierecht, onderwijs en opleiding, huisvesting, mobiliteit, milieu, gezondheid, welzijn, vrije tijd de ondersteuning het gezin of solidariteit.

Het evenement is gediversifieerd, uitgebreid en veelzijdig. Naast elkaar bestaan:

  • Openbare diensten en parastatalen
  • Dienst- of productbedrijven
  • Animaties
  • Shows
  • Conferenties

Alle door dit initiatief geïnteresseerde actoren, die wensen deel te nemen, kunnen zich reeds kenbaar maken bij het WEX (via 1001familles@wex.be). Ze kunnen binnenkort ook naar de website gaan www.1001familles.be, om een gevarieerd en ludiek programma dat in aanmaak is te ontdekken.

Philippe Courard : ”Alle gezinnen in de verschillende fases van hun leven hebben vragen afhankelijk van wat ze ervaren en meemaken. Hun de instrumenten aanbieden tot een volledige en gevarieerde informatie is dus van cruciaal belang. Dat is de reden waarom ik dit jaarlijks terugkerend nationaal evenement organiseer door tal van diensten van gezinnen onder één dak samen te brengen. Het evenement zal afwisselend gehouden worden in Vlaanderen en in Wallonië. Ik wil gezinnen de kans bieden om heel veel ideeën op te doen via bijeenkomsten en gesprekken met diverse betrokken actoren vanuit de sector. Ik wil hen eveneens in staat stellen om hun ideeën te bespreken en hun zorgen te uiten. Ik wil dat ze uiteindelijk kunnen genieten van een moment van ontspanning en vrije tijd. Dit alles in één enkel bezoek!”