20 sep 2019 14:14

Ministerraad van 20 september 2019

De ministerraad vergaderde op vrijdag 20 september 2019 in de Wetstraat 16, onder het voorzitterschap van eerste minister Charles Michel.

Na afloop van de ministerraad vond een persconferentie plaats. Deze ging hoofdzakelijk over de wettelijke en operationele coördinatie van de federale regering in het kader van de voorbereiding van de Brexit (zie presentatie in bijlage).

De ministerraad nam volgende beslissingen:

Samenwerkingsakkoord over de samenwerking tussen inspectiediensten in het kader van de bevoegdheid voor gezinsbijslagen - Tweede lezing

De ministerraad keurt op voorstel van eerste minister Charles Michel en minister van Sociale Zaken Maggie De Block een voorontwerp van wet goed, in tweede lezing, dat instemt met het samenwerkingsakkoord van 28 december 2018 tussen de federale staat, de Vlaamse Gemeenschap, het Waalse Gewest, de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie en de Duitstalige Gemeenschap over de samenwerking tussen inspectiediensten in het kader van de bevoegdheden in verband met gezinsbijslagen. Het voorontwerp werd aangepast aan het advies van de Raad van State.

Financiering van de sociale akkoorden die betrekking hebben op de federale gezondheidssectoren

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid Maggie De Block een ontwerp van koninklijk besluit goed dat voor 2019 de bedragen vaststelt van de vergoedingen van de maatregelen die zijn voorzien in de sociale akkoorden die betrekking hebben op de gezondheidssector en van de maatregelen die zijn voorzien in het attractiviteitsplan voor het verpleegkundig beroep.

Betaling van de vergoedingen voorzien in het sociaal akkoord dat betrekking heeft op de gezondheidssector

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid  Maggie De Block een ontwerp van koninklijk besluit goed dat het bedrag bepaalt voor de betaling van de vergoedingen voorzien in het sociaal akkoord dat betrekking heeft op de gezondheidssector.