08 sep 2014 12:04

Selor stoomt vrouwen klaar voor managementfuncties met Top Skills

Hoewel er steeds meer vrouwelijke kandidaten zijn voor topfuncties bij de overheid, toch blijven zij sterk ondervertegenwoordigd. Vijf jaar geleden was gemiddeld 21%van de kandidaten een vrouw, vandaag is dat 35%.
Hoewel er steeds meer vrouwelijke kandidaten zijn voor topfuncties bij de overheid, toch blijven zij sterk ondervertegenwoordigd. Vijf jaar geleden was gemiddeld 21%van de kandidaten een vrouw, vandaag is dat 35%.

Die stijging toont een positieve evolutie, maar blijft onvoldoende. Daarom komt Selor voor het zesde jaar op rij met Top Skills, een initiatief dat vrouwen wil stimuleren om deel te nemen aan topselecties bij de federale overheid. Dames met ambitie kunnen zo deelnemen aan een gratis assessment dat hen klaarstoomt voor de selectieprocedures voor topmanagers. Het gaat weliswaar om een simulatie, maar zo kunnen ze zich de procedure eigen maken en vertrouwen tanken.

Beter gewapend om te solliciteren voor een topfunctie

Na de vorige editie van Top Skills nam Selor een enquête af bij de deelneemsters. Uit de feedback klinkt de hoop dat de instroom bij managementjobs de komende jaren verder zal vervrouwelijken: 92 % voelt zich beter gewapend om te solliciteren voor een managementjob. 95 % heeft het gevoel haar eigen competenties beter te kunnen inschatten. 96% geeft aan nu een beter zicht te hebben op hoe een managementselectie in zijn werk gaat. 80 % van de vrouwen zegt dat ze dankzij Top Skills beter voorbereid zijn om in de toekomst aan managementselecties dele te nemen. 60 % heeft na Top Skills onmiddellijk de intentie om te solliciteren voor een managementjob.

“Dankzij Top Skills nam mijn loopbaan een nieuwe wending”

Een greep uit de reacties van de deelneemsters na hun deelname aan Top Skills: “Voor mij was het belangrijk om een praktische case mee te maken, waarbij het er net zo aan toeging als bij een echte topselectie. Ik heb er echt veel aan gehad, want achteraf had ik een beter beeld van mijn zwakke punten en kon ik meer vaardigheden ontwikkelen. Sindsdien ben ik zelfverzekerder geworden en kon ik ook mijn loopbaan een nieuwe wending gegeven.” “Ik weet nu beter wat ik kan verwachten van (een deel van) de selectieprocedure en ik heb een aantal belangrijke adviezen gekregen over hoe ik zo’n selectie beter kan aanpakken.” “Ik was reeds gemotiveerd om te solliciteren voor een managementfunctie. Niet alleen heeft mijn deelname mijn vertrouwen in mezelf versterkt, ik heb een betere kennis van mijn verbeterpunten. Ik heb dan ook het voornemen om hieraan te werken.” “Ik had schrik gekregen van testen na enkele slechte evaluaties. Ik ken nu beter mijn werkpunten en vooral hoe ik dit moet aantonen tijdens een soortgelijk assessment.”

Inschrijven voor Top Skills topmanagement kan van 8 tot 21 september

Wie zich kandidaat wil stellen voor Top Skills kan dat van 8 tot 21 september 2014. Meer details en een inschrijvingsformulier staan op de website van Selor. Op basis van hun cv en motivatie worden 40 vrouwen geselecteerd die gratis aan het assessment mogen deelnemen. De assessments zelf gaan in november door bij Selor in Brussel.

Contactpersoon

Aurélie Damster - Communication Manager – T. +32 (0)2 788 66 33 – M. +32 (0)473 27 85 05
aurelie.damster@selor.be