17 mei 2013 17:56

Ministerraad van 17 mei 2013

De ministerraad vergaderde op vrijdag 17 mei 2013 onder het voorzitterschap van eerste minister Elio Di Rupo in de Wetstraat 16.

Eerste minister Elio Di Rupo kondigde tijdens de persconferentie aan dat het kernkabinet kennis heeft genomen van het eindverslag van het Federaal Agentschap voor Nucleaire Controle. Het verslag geeft een positief advies voor de heropstart van de kerncentrales Doel 3 en Tihange 2. Het verslag vermeldt dat de centrales opnieuw kunnen opstarten en dat de veiligheid van de bevolking verzekerd is.

Het kernkabinet heeft ook beslist de selectieprocedure te starten voor de benoeming van de ceo's van de Federale Investerings- en Participatiemaatschappij, de Nationale Loterij, Belgocontrol en de twee nieuwe structuren van de NMBS.

Voor minister van Justitie Annemie Turtelboom de hervorming van cassatie voor strafzaken uiteenzette, verklaarde Elio Di Rupo ter gelegenheid van de werelddag tegen homofobie dat België goed werk levert en op de tweede plaats komt in de strijd tegen homofobie op Europees niveau.

Bekijk de persconferentie op het videokanaal van de Eerste Minister.

De ministerraad nam volgende beslissingen: