14 mrt 2014 17:52

Ministerraad van 14 maart 2014

De ministerraad vergaderde op vrijdag 14 maart 2014 onder het voorzitterschap van eerste minister Elio Di Rupo in de Wetstraat 16. Bekijk de persconferentie op het videokanaal van de eerste minister. 

Na de ministerraad zei eerste minister Elio Di Rupo tijdens de persconferentie dat de regering keihard blijft doorwerken, ook met de verkiezingen in zicht. Hij introduceerde daarna de thema's die minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid Laurette Onkelinx vervolgens hebben toegelicht.

Joëlle Milquet stelt de hervorming van de civiele veiligheid en de financiering van de hulpverleningszones voor, waaronder ook de evolutie van het statuut van de brandweerman-ambulancier en ambulancier-niet-brandweerman. De regering werkt ook verder aan de kwaliteit van de gezondheidszorg. Laurette Onkelinx stelt een aantal dossiers voor 'die opnieuw een duidelijk verschil maken voor de patiënt', aldus de eerste minister. Het gaat om:

  • de geneesmiddelencomsumptie in de rusthuizen
  • de verbetering van de toegang tot de gezondheidszorg voor de chronisch zieken: de maximumfactuur voor deze patiënten daalt met 100 euro
  • de toegang tot zeer vernieuwende geneesmiddelen
  • de verlenging van de stop voor de oprichting van nieuwe apotheken